"Det lilla stallet med stora planer"

Sofia heter jag som driver vår gård och butik

Jag har pysslat med häst i 40 år och mitt motto och mantra tillsammans med hästarna är att både häst och ryttare ska känna glädje, trygghet och förståelse efter ett pass tillsammans, att jag förstår min kompanjon innan jag försöker göra mig förstådd är också något som ligger mig varmt om hjärtat, gäller även oss människor.

Första hästen var en shetlandsponny som satte ribban högt i hur mycket balans och muskler på insida lår man egentligen behöver för att sitta kvar på ryggen, därefter följde några år som ponnyryttare innan jag gick över på storhäst.

Islandshästen kom jag i kontakt med ganska sent, men när jag fick rida Dis från Sunnanfors (som jag senare köpte) fastnade jag direkt, och där är jag kvar.

Nu har vi en gård där jag under några år ridit in, ridit till och sålt en del hästar på hobbynivå och planerna nu är att utöka med avel så därav startade jag eget 2020.

Målet jag har är att under ett antal år sakta men säkert bygga upp min kundkrets och under den tiden stärka min kunskap om denna fantastiska ras och dess behov.

Gårdbutiken är till för att serva kunder i regionen och har öppet kvällar och helger och såklart efter överenskommelse

Varmt välkomna till oss!!